Хасково

Д-р Делчо Каравасилев заслужи наградата „Лекар на годината“ в Хасково

Бащата на отделението по Неврохирургия в МБАЛ – Хасково д-р Делчо Каравасилев получи наградата „Лекар на годината“ от Районна лекарска колегия – Хасково.

Церемонията се организира ежегодно по повод Деня на св. Иван Рилски – Чудотворец – Празник на българския лекар. Всички лекари бяха поздравени от председателя на Управителния съвет на РЛК – Хасково д-р Георги Христов и д-р Николай Колев, който е член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Д-р Делчо Каравасилев е номиниран за наградата и на национално ниво. Той е роден на 22 януари 1945 г. в село Славяново. Работил е като лекар в Бърза помощ, ординатор на хирургично отделение в Хасково, а от 2012 г. е ординатор на отделението по неврохирургия в МБАЛ – Хасково. Д-р Каравасилев припомни, че от 50 г. работи в хасковската болница, а от 1978 г. е поел неврохирургичната спешност в региона, като е оперирал във всички градове. Той изрази радостта си, че хасковската болница има неврохирургично отделение.

Награди
Д-р Делчо Каравасилев

Ординаторът на Детско отделение на МБАЛ – Хасково д-р Антоанета Камберова получи наградата за Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност.

Д-р Йордан Кузев заслужи наградата в категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“. От 2020 г. той е част от екипа на Неврологично отделение на МБАЛ – Хасково. С общи усилия през последните 2 г. отделението се утвърждава като един от водещите центрове в страната за лечение на исхемичен инсулт с интравенозна тромболиза. Само през последната година над 60 пациенти са лекувани с този иновативен метод. Д-р Кузев каза, че методът е много ефективен, като най-важното за пълното възстановяване на пациента след инсулт е навременното лечение.

Наградата „Ти си нашето бъдеще“ заслужиха младите медици д-р Денислав Димов – лекар специализант по нервни болести в МБАЛ – Хасково и д-р Теодор Филипов – лекар специализант в АГО на МБАЛ – Хасково.

Д-р Георги Христов каза, че лекарите до 35-годишна възраст в МБАЛ – Хасково са 50, а 25 продължават да работят и след навършването на пенсионна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.10.2022 22:38 22:38

д р каравасилев е пример за професията доктор сегашните извесни доктори са светлини години зад него

Феее
Феее
20.10.2022 12:25 12:25

Некадърни журналисти

Анонимен
Анонимен
20.10.2022 16:07 16:07
Отговор до  Феее

Много е интересно това по какви критерии точно го определи? По диванно-просташките ли? Явно ти си много кадърен в копането, рязането или някаква подобна обща дейност!
Хайде, образувай си критерии (ако изобщо разбираш тази дума) и след това ги сподели, за да разберем какво друго освен общоприетото „анти“, „всичкоразбирачество“ или просто простотия искаш да изразиш!

Back to top button