Хасково

Съдът отмени разделянето на синята зона в Хасково на две

Административен съд, архивХасковският административен съд отмени решението на Общински съвет – Хасково за разпределянето на синята зона в град на две части.

На сесията на 25 март бе гласувано Синя зона-1 да обхваща местата пред административни, обществени сгради и здравни заведения. Съветниците решиха още там да може да се паркира и за половин час срещу сумата от 50 стотинки. На всички останали места паркирането бе оценено на левче за час. Съветниците приеха тогава и предложението ако престоят в „Синя зона – 1“ превиши два часа автомобилът ще бъде отстраняван с „паяк“, а паркоместата в „синята зона“ да станат 619.

На заседанието по делото в края на юни стана ясно, че  Общинският съвет не е публикувал проекта за решение в 14-дневен срок преди неговото приемане. Така местните парламентаристи са нарушили чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове. Това е и основният мотив на съдиите от местния административен съд, заради който отмени по жалбата на кмета Георги Иванов решението на Общински съвет Хасково. Местният законодателен орган се осъжда да заплати направените по делото разноски в размер на 320 лева на община Хасково. 

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
18.07.2011 10:01 10:01

Абе вие там защо забравяте, че сме ви избрали да работите за НАС – гражданите? Били забравили, нямало ги на сесия, ами махайте се като не ви се ходи. Градът е голям все има кой да ви замести. Така и така нищо не правите от толкова време. Я кажете на кой краен квартал сте оправили улицата или на кой краен квартал сте направили градинка за децата? Няма такъв нали? Защо ли изобщо си губя времето, кучето си лае, керванът си върви. Но докога ли ще има кучета???

хасковлия
хасковлия
19.07.2011 9:35 9:35

Ааааа, някой се сетил, че тия всичките там – съветници и кмет са избрани да работят за нас. Гербаджиите въздух под налягане. Ползват същите похвати като кмета – „ако не е на моето няма да стане“. И кмет и гербаджии трябва да бъдат изритани от тях. На есен добре да оглеждаме имената в листите и ако видим някой от сегашните кмет и съветници – един шут в задника.

Back to top button