Хасково

От полунощ: Двата паркинга в центъра на Хасково ще струват по 1 лв. на час

От полунощ паркингите до комплекс „21 век“ и хотел „Аида“ стават платени и паркирането ще се таксува по 1 лв. на час, съобщи кметът Станислав Дечев.

Досега паркирането там беше безплатно, а бариерите работеха на тестов режим. 145 са местата за паркиране. Има такива, които са предвидени за хора с увреждания, но и те ще са платени – безплатни има в прилежащата синя зона, посочи кметът.

Паркинг12 лв. ще струва паркирането за 24 часа, без значение кога е влязла колата. За паркинга на комплекс „21 век“ има предвиден абонамент от 120 лв. на месец. Пред паркингите ще има табла, които да посочват дали има свободни места.

Кметът каза, че паркингите са неохраняеми. По време на тестовия период са установили пропуски при гражданите. Дечев допълни, че са поставени табели и каза, че за да няма затруднения автомобилът трябва да спре до първата метална каса и да се вземе билет. Тогава камера заснема номера на колата, а бариерата се вдига.

ПаркингСлед това шофьорът отива до касата, където може да плати с банкова карта, банкноти или монети. Ако иска плащане по банков път, сканира билета, проследява линка и заплаща електронно. На излизане колата отново трябва да застане до металната каса, за да бъде разпознат номера на автомобила. Билетът се поставя с баркода нагоре, сканира се и бариерата се вдига. Има гратисен период от 10 минути.

Haskovo.info припомня, че през последните дни бяха заснети шофьори, които срещаха затруднения с излизането от паркингите и вдигаха ръчно бариерите, като ги повреждаха. Кметът каза, че всички вандали са установени и се подават сигнали в полицията. Те ще трябва да платят за нанесените щети.

ДЗЗД „ОБЩИНСКИ ПАРКИНГИ – ХАСКОВО“

ЗОНА ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ

ПАРКИНГ „21 ВЕК“ и „АИДА“

РАБОТНО ВРЕМЕ 00:00 – 24:00 ч.

ТАРИФА ЗА ПАРКИРАНЕ

Паркомясто на час – 1 лв.

Паркомясто за 24 часа – 12 лв.

При напускане на паркинга в рамките на тези 24 часа, следващото влизане ще бъде таксувано за нови 24 часа!

10 мин. Безплатен първоначален престой

10 мин. Гратисен период след заплащане на престоя

*На паркинг „21 ВЕК“ са предвидени и месечни абонаменти на цена от 120 лв. без запазено място.

Плащане чрез автомат за паркиране или онлайн чрез сканиране на QR код от билета за вход и последване на линка от кода чрез смартфон.

Паркингите са неохраняеми и ДЗЗД „ОБЩИНСКИ ПАРКИНГИ – ХАСКОВО“ не носи отговорност за автомобилите!

Влизайки на територията на паркингите, шофьорът се съгласява регистрационният номер на автомобила му да бъде заснет и разпознат от автоматизираната система за управление на паркинга! При загубен или повреден билет, шофьорът трябва да потърси регистрационния номер на автомобила си на разплащателния терминал.

ПРИ НУЖДА ОТ СЪДЕЙСТВИЕ ТЕЛ: 070013009

Заснеха млад шофьор да блъска бариерата на паркинг в Хасково

Пореден епизод: Мъж „нарами“ бариера на тестовите паркинги в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хжжгб
Хжжгб
20.10.2022 20:33 20:33

Dgbnmm

Back to top button