Хасково

Брокери на недвижими имоти в Хасково: По-зле не е било

Недвижимите имоти са в голяма криза, снимка архивПазарът на недвижими имоти удари дъното, смятат брокерите. „Това е най-лошият момент от началото на кризата. Дори е трудно да се говори за пазар на имотите“, сподели пред Haskovo.info Мирослава Сакалийска – управител на агенция в Хасково.

В момента средно цената на кв. метър в областния град е 350 евро при около 400- 450 евро през миналото лято. Според специалистите в бранша обаче всичко зависи от това как ще тръгнат преговорите в конкретния случай. Цена на имот от 200 000 лв. може да стигне и до 120 000. Няма обаче голямо предлагане на качествени имоти, казват брокерите. Очертава се да няма достатъчен избор за евентуални купувачи, защото вече не се започват нови сгради.

Мирослава Сакалийска, снимка архивНа пазара излизат жилища, които са на хора с ипотечни кредити, които вече не могат да ги изплащат. Това обаче не означава непременно, че цената ще е ниска, защото банката иска да си вземе сумата, на която го е оценила, а в момента, когато това е станало, оценките са били високи. Често подобни ситуации са дължат на твърде неразумни постъпки. Банките също все още са свити за кредити за недвижими имоти. Обикновено условията им са такива, че трудно могат да се покрият.

Големите, нови къщи запазват високи цени. Предлагат се и панелки, но не се продават. Такъв апартамент може да се купи, ако цената е много атрактивна, жилището е в добро състояние, не изисква ремонт и е с добро местоположение. Често се търсят имоти до около 15 000 лв. в близките до Хасково села – предимно стари къщи с двор. Земеделските земи извън околностите на Хасково в зависимост от категорията им, големината на парцела, качеството на почвата и близостта на вода се продават от 100-150 лв. до 350 лв. за дка.

Постоянно в Хасково се запазва търсенето при наемите, констатират брокерите. Понякога дори е по-голямо от предлагането. Търсят се предимно обзаведени апартаменти в нови сгради на хубаво място, а цените варират от 200 лв. до 400 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tralala,uraaaa
tralala,uraaaa
18.07.2011 19:41 19:41

oshe trqbva da padnat jilishata v haskovo pone 50 evro na kvadrat za starite jilisha i pone 150 evro na kvadrat za novo straoitelstvo,v plovdiv za 60 000 leva podchertavam leva mojesh da si vzemesh apartament s garaj tavan maze . Tezi koito prodavat v Haskovo sa palni alchni hora za pari nepravqt nishto po apartamentite a ma iskat masa pari za jilisha stroeni prez komunizma da no hair da ne vidqt ot zdelki i prodavachi i posrednici a bankite hich na ne otpuskat krediti ama izobsho da dagi vidq kvo che pravqt mrasnicire im mrasni i neshasni.

fhvir
fhvir
19.07.2011 11:29 11:29

Възхитих се от правописа.

Back to top button