Любопитно

Първата марка за 75 г. Димитровград тръгна с картичка към председателя на ЕП

Юбилейна пощенска марка за 75-годишнината на Димитровград беше валидирана днес от изпълнителния директор на Български пощи Богдан Теофанидис.

Събитието се прави за пръв път от 30 г. в Хасковска област. В официалната церемония по валидирането в Димитровград участваха кметът Иво Димов и художникът на марката доц. д-р Ненко Атанасов.

МаркаИзданието се състои от една пощенска марка с една винетка и специален пощенски печат. Община Димитровград поръча и изработката на първодневен плик и картички, които ще бъдат подарявани на гости на града. Марката е на цена 1.90 лв. и е с тираж 5 500.

МаркаКметът Иво Димов изпрати първата картичка с марката до председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. Градоначалникът обясни, че това е символичен жест с пожелание за здрава, единна и силна Европа.

Художникът обясни, че пощенската марка се прави с много любов и е изключително ценен колекционерски експонат.

Директорът на пощите пък посочи, че не са много градовете със собствено издание на марки. Той припомни, че при Димитровград това е за втори път, като първият е бил по времето на Социализма.

Юбилейният печат с датата на валидирането, който е неразривно свързан с марката, ще бъде на разположение в пощата в Димитровград до 15ч. на 24 октомври за желаещите филателистите и граждани, които искат да го положат върху пликовете и да закупят филателното издание. Специално за церемонията със заповед на транспортния министър бе създаден специален временен клон на „Български пощи“ в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button