Регион

Рибата в река Банска край Клокотница мре мистериозно

Евгени ТрендафиловМистериозна смърт на риба в хасковското село Клокотница провериха днес експерти от РИОСВ – Хасково. Стотици мъртви екземпляри изплували в селската река. Според местните хора някой умишлено е изтровил рибата. От регионалната екоинспекция не изключват замърсяване, но смятат, че по-вероятната причина са жегите.

Около 50 килограма мъртва риба се носят по река Банска край село Клокотница. Първите мъртви екземпляри са забелязани още в събота. Тази сутрин е подаден сигнал до кмета на Клокотница, който е сигнализирал местната екоинспекция.

Мистериозна смърт на рибаСпоред местните хора единственият вариант рибата да измре е замърсяване на водата. Те се съмняват в близка ферма за патици или в някой недобросъвестен шофьор. „Минавала е примерно някой цистерна с някой препарат – недобросъвестен шофьор, който я управлява, спира, мие цистерната и подминава“, обясни предположението си кметът на селото Евгени Трендафилов. Според него това е престъпление.

Според екоинспекцията в Хасково трудно може да се установи отравяне, тъй като вече са минали два дни. Пробите за химикали ще са готови до седмица. Ако бъде установен замърсител, той може да отнесе глоба от няколко хиляди лева. Вероятността това да се случи обаче е малка.

Вижте още във видео репортажа

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button