Регион

Семейството без покрив от Брягово започва ремонт на изгорялата къща

Сред първите, отзовали се на призива за помощ бяха ученици от хасковското училище Васил Левски, снимка архивСемейство Димитрови от с. Брягово, които останаха без покрив след пожар през месец април, ще започне ремонт на къщата си в най-скоро време, съобщи пред Haskovo.info кметът на селото Делчо Митев.

С помощта на хора от селото, съседното с. Родопи и хасковска строителна фирма вече са събрани необходимите материали за ремонт най-напред на изгорелия покрив. Кметът пък ще им даде и свои стари прозорци, които могат да се използват.

Все още семейството, което с решение на съда отглежда и трите си внучета, живее в селското училище. До октомври обаче те трябва да се нанесат в къщата си, защото в школото ще трябва да се проведат избори, обясни кметът.

Набавени са необходимите покъщнина и дрехи с помощта на дарения на бряговци, хасковски ученици, пристигнали са колети дори от Смолянско. Семейството си е извадило и лични документи със собствени средства.

Haskovo.info припомня, че къщата на семейството изгоря при пожар, причинен от късо съединение, през месец април. Тогава хората останаха само с дрехите на гърба си, без покъщнина и лични документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button