Спорт

Хасково домакинства на държавно отборно първенство по бадминтон

Държавното отборно първенство по бадминтон до 15-годишна възраст се провежда в хасковската спортна зала „Спартак“.

Участват по 8 отбора при юношите и девойките. Два от тимовете са от Хасково, има бадминтонисти от Димитровград, Русе, Варна, София, Самоков, Пазарджик, Севлиево, Стара Загора, Дупница.

В събота са срещите в предварителните групи, където има по 4 тима. В неделя ще се играят полуфиналите и финалите.

Междувременно днес хасковлията Даниел Николов ще играе на четвъртфиналите на международния турнир по бадминтон в чешката столица Прага с награден фонд 5 000 щатски долара. Поставеният под номер 8️ в схемата Николов победи Жулиен Шейвилер от Швейцария с 22:20, 21:7 за 31 минути.

Първият гейм беше доста оспорван. Николов изоставаше с 18:20, но след четири поредни точки направи обрат и поведе в резултата. Във втората част Даниел започна със серия от 9:0 и без проблеми стигна до крайния успех.

За място на полуфиналите Даниел Николов ще срещне номер 3️ в схемата Аде Рески Двикахьо от Азербайджан.

Даниел постигна победа с 18:21, 21:18, 21:16 за 69 минути. По-късно днес в спор за място на финала Николов ще срещне номер 1️ в схемата Виктор Свендсен от Дания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button