Регион

Фондация „Подари усмивка“ отново ще помага на бежанци от Украйна

Предстои договаряне с димитровградската Фондация „Подари усмивка“ на инициатива, насочена към социална, психологическа и правна помощ на бежанци от Украйна, съобщиха от Фонд Активни граждани България.

На конкурсни начала фондът подкрепя над 30 инициативи на граждански организации в условията на променената среда и възникналите предизвикателства вследствие на войната в Украйна. Те са насочени към осигуряване на правна помощ на разселените лица от Украйна в България, превенция и противодействие на трафика на хора, обучение за технологично разпознаване на дезинформация – с фокус върху извънредни условия на война.

Фондация „Подари усмивка“ вече има опит в предоставяне на безплатна психологическа помощ на деца и семейства, потърсили временна закрила от военните действия в Украйна, и обгрижване на деца, временно настанени в Минерални бани през пролетта.

Фонд Активни граждани България се финансира изцяло от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button