Хасково

ГЕРБ: Няма да ходим на сесии заради манипулации от страна на кмета

Община ХасковоОбщинските съветници от ГЕРБ няма да присъстват на сесиите на местния парламент, заявяват в декларация от партията. Извънредно заседание с две точки е предвидено за утре.

Според ГЕРБ внесените от кмета на общината Георги Иванов две извънредни докладни записки, с които се иска одобрение за подписване на записи на заповед или банкови гаранции, са манипулация на общественото мнение.

В едната докладна се иска одобряване на запис на заповед, за да може общината да получи авансово плащане по договор за безвъзмездна финансова помощ по програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“ за изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие. Според договора, предоставен на ГЕРБ от МРРБ, ставало ясно, че авансови плащания се дават срещу приложен договор с изпълнител. Общината обаче още не била провела процедура за избор на такъв.

В другата докладна записка – за разрешение за обезпечение под формата на банкова гаранция или запис на заповед по програмата за енергийна ефективност в общинската образователна инфраструктура, нещата са още по-нелепи, заявяват съветниците от ГЕРБ. Там също нямало сключен договор и не било ясно дори за какви суми става въпрос, нито за кои обекти.

От ГЕРБ настояват кметът Георги Иванов да изпълни задълженията си по закон и да даде отчет за текущото изпълнение на бюджета за 2011 г. Причината ГЕРБ да изисква отчет е обявен на сайта на агенцията по обществени поръчки договор на община Хасково с фирма изпълнител за строителство на „Дом за траурни ритуали“. Ние се питаме дали това не е причина за нежеланието да се даде отчет за обществените средства, както и откъде ще се финансира този обект, след като при гласуването на бюджета през февруари тази година ОбС Хасково го изключи от списъка с обекти за финансиране през 2011 година, коментират от партията.

Потърсен от Haskovo.info за коментар кметът Георги Иванов заяви по телефона, че не е запознат с декларацията на общинските съветници от ГЕРБ и ще я коментира утре по време на заседанието на местния парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ivan
ivan
19.07.2011 18:26 18:26

dolu gerb

nabludatel
nabludatel
19.07.2011 19:01 19:01

4E GERB -SIVETNISI I OBLASTNA NAYASNO LI SA VIOBSHTE S DOKLADNITE ILI SE PRAVYAT 4E RAZBIRAT OT POLITIKA NO IMAT KANDIDAT KMET U4ITEL TIY SHTE GI NAY4I

мм
мм
19.07.2011 19:02 19:02

След като не искате да работите господа от ГЕРБ,то тогава и ние гражданите на Хасково не искаме повече да ви виждаме в местния общински съвет.Върнете поне парите които сте получавали до сега,защото в нашите очи вие сте хората които съботират развитието на този красив град.

Анонимен
Анонимен
19.07.2011 21:49 21:49

АЙДЕ ПАК ГЕРБО-ПЕДАЛСКИ НОМЕРА. ТО НА ПАПУНЯКА ГАЗА МУ МИРИШЕЛ, ПЪК ТОЙ ГНЕЗДОТО ОБВИНЯВАЛ, СЪЩАТА Е И ГЕРБАДЖИЙСКАТА РАБОТА. И СУТРИН КАТО СЕ СЪБУДИТЕ С АНАЛНИ СЪРБЕЖИ, ГОСПОДА-ДРУГАРИ ГЕРБАДЖИИ, ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ ОТ КАКВО Е, ЩОТО ХОРАТА НЕ ПАСАТ ТРЕВА.

Гражданин
Гражданин
19.07.2011 22:04 22:04

Много кметски гъзолизци има ей.!Пък защо ли ще се строи нов обреден дом?Може би защото стария е залепен за хотелчето на синчето и не върви някакси да го гледаш от прозореца .Какво ще кажете за това, а?Или пък защо се сменят плочките по Съединение и Раковска ?Тези дето ги слагат сега още първата зима ще се олющят защото са най- евтините.Ама така от селата ще ходят по нови плачки и ще ахката по кмета.

Back to top button