Хасково

Англичани купуват къщи в Тополовградско, за да ходят на плаж

Къща в Синапово, която се продаваТополовградските села са предпочитани от чужденците заради близостта на общината до морето. Англичаните, които избират селата Синапово и Княжево, продължават да изкупуват масово имотите там.

По думите на кметовете на британците така им било по-изгодно. Предпочитали да вложат пари и да си направят къща, в която да почиват през лятото. На-далавера им било и морето. Пътуването до плажа и обратно всеки ден им струвало по-малко, отколкото престоя в някой от скъпите хотели по Черноморие. Самото пътуване до морския бряг им отнемало по един час в едната посока.

Така в тополовградското село Синапово има закупени близо 100 имота от чужденци, а постоянно живеещите семейства са 20. В Княжево напливът е по-малък. Къщите, които вече имат британски собственици са около 40, съобщи за Haskovo.info кметът на селото Христо Христов. По думите му не е малък и интересът към село Срем.

Според статистиката в областта живеят 1 262 чужди граждани. 564 от тях са с двойно гражданство, съобщи директорът на Териториалното с татистическо бюро Наско Нанев.

Най-много са представителите на Руската федерация – 436 и Турция – 356 следвани от англичани, украинци, гърци, американци, молдовци, арменци, поляци, испанци, германци и италианци.

Данните за чужденците, които пребивават в област Хасково са към 1 януари тази година. Окончателните данни за региона от преброяването през февруари ще бъдат оповестени от Териториалното статистическо бюро в четвъртък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button