Хасково

Извънредната сесия се състоя, ДПС удариха рамо

Общински съвет ХасковоИзвънредната сесия на Общински съвет – Хасково днес се състоя. За разлика от редовното заседание, което са провали поради липса на кворум, днес в зала Хасково рамо удариха и няколко съветници от ДПС.

Така с пълно единодушие – 21 гласа бяха приети двете точки в дневния ред. С първото решение местните парламентаристи упълномощиха кмета да издаде обезпечение под формата на запис на заповед или банкова гаранция за предоставена безвъзмездна финансова помощ по проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Хасково„. Втората приета докладна е за осъществяване на проект за енергийна ефективност за СОУ „Васил Левски“ и ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров на стойност 2 милиона и 400 хиляди лева.

„Благодаря на всички достойни съветници, които въпреки натиска и заплахите са тук, за да може две училища да получат финансиране за енергийна ефективност, както и да се подсигури едно бъдеще за кандидатстване и финансиране на интегрираните планове“, коментира кметът Георги Иванов. Той изрази предположение, че тези решения ще бъдат спрени от областния управител Ирена Узунова.

Георги Иванов и Себехтин ИсмаилПо повод вчерашната декларация на съветниците от ГЕРБ, които заявиха, че кметът манипулира обществото и няма да идват на сесии, Георги Иванов коментира, че документът даже не е подписан от никого, защото е пълен с лъжи и някой може да потърси съдебна отговорност.

Според съветниците от ГЕРБ не е нужно запис на заповед или друг вид гаранции за авансово плащане да се дават преди сключването на договорите по проектите. По този повод Иванов заяви, че те са част от пакета документи, които се изпращат в София, а самото авансовото плащане се иска след сключването на договор.

По другото обвинение на ГЕРБ – за сключването на договор за нов обреден дом, въпреки че той е изключен от бюджета на общината, кметът заяви, че обредният дом е бил заложен предварително и е трябвало да бъде проведен конкурс за избор на изпълнител. Пари не са давани и това тепърва ще се решава, заяви кметът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.07.2011 11:59 11:59

Браво на ДПС-от тях нищо друго не се очаква-това им е поведението от години!

Избирател
Избирател
20.07.2011 13:22 13:22

Тоя, прави всички на луди! Записът на заповед се представя ако в сключения договор с ИЗПЪЛНИТЕЛЯ е договорено,че ще му се плаща авансово. Пък изпълнител има ако е обявена и успешно приключила обществена поръчка. Всеки може да види,че община Хасково даже не е обявила такава. За какъв на Иванов тогава са му тези записи на заповед и кой лъже?! За траурния дом – мега лъжа! ЗОП казва, че поръчката се прекратява ако няма финансиране, той що не я прекрати? Що вкара общината в капан – зпечелилата фирма да си търси неустойки от неизпълнение? Той от джоба си ли ще ги плати, или като набута следващия кмет, ще ги дели с нереализирания изпълнител. Аман и стига! Прегурна се пак с ДПС и отново ги заобича. Сигурно щото си спазари подкрепата им за изборите. Ама нека сега да лъсне подлостта му – и с дявола ортак става, само да не пусне кокала. Върви си с мир, бе Георги!

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 13:46 13:46

ПАК Е СЛОЖИЛ ВАЗЕЛИН!

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 14:10 14:10

ПРОДАЖНА ТУРСКА ПОДЛОГА Е КМЕТА НИ.

hop hop
hop hop
20.07.2011 14:55 14:55

kmeta ne se navirva na dps a obratno

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 14:55 14:55

ДПС И ГЕРБ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ И СКОРО ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ В ОБЩИНА МИНЕРАЛНИ БАНИ И ХАСКОВО ПО ИЗБОРИТЕ.ОТДЕЛНО ЩЕ СЕ ПОДХВЪРЛЯТ ДРОГИ И ДРУГИ ЕКСТРИ СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ НА ГЕРБ.ЩЕ ИМА АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ И ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ИЗТРЕЛИ.ЗАПЛАХИ ОТ УВОЛНЕНИЯ И ОТ ДАНЪЧНИ ПРОВЕРКИ.
БИХ ПОСЪВЕТВАЛ ПОТЪРПЕВШИТЕ ДА ОТРАЗЯВАТ ТЕЗИ НЕЩА В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ГИ ПАЗЯТ В ТАЙНА,ЗАЩОТО ТАКА ИГРАЯТ ТЯХНАТА ИГРА.

Back to top button