Хасково

Правят спортна зона между блокове на булевард „Васил Левски“

Започна благоустрояването на пространството между блокове 61 и 63 на булевард „Васил Левски“ в Хасково, съобщават от общината.

Там е предвидена спортна зона на открито. Ще има фитнес уреди, баскетболен кош и тенис маса. В близост се планира да се разположат паркови елементи за отдих.

Пред блок 63 ще се изгради детска площадка. Обособени са отделни зони за игра на деца от различните възрастови групи. Площадката трябва да е оградена с изходи, позволяващи безпрепятствено преминаване на инвалидна количка или носилка. Настилката ще е ударопоглъщаща от синтетичен материал. Непосредствено пред блок 61 ще има беседка.

РемонтЩе се запазят двата основни вече съществуващи автомобилни достъпа до имота. Запазват се и съществуващите паркоместа, като се предвиждат и нови, а между тях ще има растителност.

Предстои реконструкция на съществуващите водопроводи и канализации. Предвижда се изграждане на нови сградни водопроводни отклонения, нови сградни канализационни отклонения, отводняване на прилежащите терени.

Вътре в имота ще се изградят улици с обща дължина 478 м, при което двата основни съществуващи автомобилни достъпа до имота се запазват като местоположение. Ще има ново осветление и градинки.

Общата стойност на проекта е 995 817 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 420 календарни дни от подписването на протокол за откриване на строителна площадка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Антимангал
Антимангал
24.10.2022 22:38 22:38

И сложете камери. Или забранете за индийци.

Димитровградчанин
Димитровградчанин
25.10.2022 0:30 0:30

Същата работа като парка малко по надолу дават се едни милиони пари ,а насреща едно голямо харчене и крадене .За този милион ще се направи поне два пъти повече в нормалните страни ,а тук 1 баскетболен кош и тениска маса … Коя е фирмата изпълнител ..,

Back to top button