Регион

Заловиха контрабандни медикаменти на Капитан Андреево

Голямо количество контрабандни медикаменти са открити при проверки ва ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 20 октомври на пункта пристигнал турски автобус с двама шофьори и 17 пасажери, пътуващи от Турция за Украйна. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити пет кашона, пълни с блистери, съдържащи различен брой таблетки, ампули, флакони и инжекции-писалки.

Откритите медикаменти са в търговско количество, имат различно предназначение и според експертната оценка са на стойност 157 773 лева. В хода на проверката се установява, че медикаментите са собственост на един от пътниците – азербайджански гражданин, който е обвинен от прокуратурата. Контрабандните медикаменти са задържани.

При други два случая са открити 28 000 опаковки с витамини и 133 инжекционни разтвора с анаболни стероиди. Витамините са открити при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация с турски водач. Той е представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока от Германия за Азербайджан. При претегляне на контролната везна митническият служител е установил разминаване при декларираното по документи тегло и отчетеното на везната. Товарният автомобил е насочен за рентгенова проверка, при която са отбелязани зони с необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол митничарите открили 8 палета недекларирани разтворими таблетки с надпис Vitamin C 1000 mg. Общото количество на откритите витамини е 28 000 опаковки.

Контрабандни лекарствени средства са открити и при проверка на лек автомобил с българска регистрация. Водачът – български гражданин, пътувал със семейството си от Турция за България. Пред митническите служители пътуващите заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че в багажа на шофьора са укрити 133 опаковки със 7 вида лекарствени продукти – анаболни стероиди.

Контрабандните лекарствени препарати са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button