Хасково

2 500 декара гори, ниви и треви изгоряха за денонощие

Пожарът в Гарваново20 пожара са гасили през изминалото денонощие огнеборците от област Хасково. Както Haskovo.info съобщи, заради усложнената обстановка в гасенето на пламъците са се включили екипи от Пловдив и Кърджали. Осигурени са водоноски. 

1 500 дка лесонепригодни площи, 1 декар овощна градина, барака, 40 бали слама и 6 дворни места са изгорели при пожара в хасковското село Гарваново. Огънят е лумнал около 17:00 часа. 6 пожарни автомобила, 22-а огнеборци огнеборци и спасители са участвали в гасенето на пламъците. В помощ на пожарникарите са се притекли и 50 граждани и 2-ма горски служители.

Половин час по-рано е пламнал и горски пожар в Харманлийско. Там огънят е погълнал 200 дка иглолистна хора и 700 дка лесонепригодни площи. Спасени са 400 дка смесени гори.

15 дка борова гора изгоря при пожар в държавен горски фонд в Свиленград. Късо съединение е причината за инцидента, при който са спасени 380 дка боров масив.

Огнеборците са гасили и пожар в селскостопанска постройка във вилната зона край Хасково. Там са унищожени 10 дка сухи треви, зайчарник. Спасени са 10 вили в съседсто.

10 бараки са изгорели при пожар в местността „Кекличево стопанство“ край Хасково. Къща е горяла в село Орлово.

Огнеборците са гасили още 14 пожара в сухи треви в Хасково, Димитровград, Меричлери, Симеоновград, Харманли, Тополовград и Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button