Хасково

Съдът отмени уволнението на хасковски военен, започнал работа с фалшива диплома

Хасковският административен съд отмени заповедта за уволнението на ефрейтор от хасковското военно формирование.

При постъпването си на военна служба през 2009 г. мъжът е представил нереална диплома за завършено средно образование. За това си деяние е осъден на пробация. Междувременно обаче той се е записал да учи и вече е взел диплома.

На 9 юни тази година командирът на поделението е издал заповед за неговото дисциплинарно уволнение, която ефрейторът обжалва заради липса на мотиви. Той оспорва да е нарушил военната дисциплина.

Според хасковските магистрати от 2009 г., когато е извършено деянието досега са изтекли законовите срокове, той е реабилитиран и има диплома. Съдът отменя заповедта, защото е издадена при съществени нарушения на административнопроизводствените правила. Военното формирование ще трябва да плати на ефрейтора 810 лв. за направени по делото разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.10.2022 22:21 22:21

Без диплома го взели човека,записал се да учи!
На други места като кандидатстваш,искат 5 годишен стаж!
Каква е тази държава,преценете сами!

Back to top button