Хасково

Съдът остави в ареста заподозрения за убийството в село Корен

Младен МладеновХасковският окръжен съд остави в ареста 30-годишния Младен Младенов, който е заподозрян за убийството на 78-годишната Милка Стефанова от село Корен.

Haskovo.info припомня, че според разследващите след пиянски запой на Великден обвиняемият нахлул в дома на старицата, нанесъл й няколко удара в лицето, след което я изнасилил. След това Младенов се присъединил отново към компанията си и продължил запоя.  Според експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски жената е имала счупени ребра, кръвонасядания по лицето и следи от блудство.

Извършителят е разкрит с помощта на психолози от София и с детектор на лъжата. Той е направил пълни самопризнания. По време на разследването са разпитани общо 244 човека от селото и лица от криминалния контингент, които са извършвали подобни деяния.

Днес по молба на адвоката на Младен Младенов съдът преразгледа мярката за неотклонение. Защитникът на обвиняемия Димитър Марковски поиска изменение на мярката от „задържане под стража“ в „подписка“. Съдия Стратимир Димитров обаче не уважи молбата на защитата. Според него за времето от задържането на Младен Младенов до днес не са настъпили събития, които да разколебаят обвинението срещу 30-годишният мъж. По думите му изготвената вече комплексна експертиза показва, че убиецът и обвиняемият имат една и съща кръвна група. Следите са открити по дрехите, иззети като доказателство по случая. ДНК анализът обаче все още не е готов.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button