Хасково

Отпуснаха 175 300 лв. помощи за новородени деца в Хасково

175 300 лв. от общинския бюджет са изплатени през годината като еднократна помощ на семейства или самотни родители за новородено или осиновено дете в Хасково, съобщават от кметството.

От началото на годината в общината са постъпили 212 заявления за отпускане на еднократната финансова помощ. Издадени са 9 отказа, а на 32 кандидати е дадена възможност за повторно разглеждане на документите.

Размерът на еднократната финансова помощ се определя ежегодно в бюджета на Община Хасково за съответната година. От началото на годината отпусканата сума е в размер на 650 лева. С промяна на минималната работна заплата от 1 април 2022 г. еднократната помощ е в размер на 710 лв.

Родителите, подали заявление, трябва да отговарят на условията, уредени в Правилника за предоставяне на еднократна финансова помощ. Всяко заявление се разглежда от комисия, която одобрява, отказва или дава възможност в срок от 7 дни да се изпълнят условията от правилника.

На последното заседание на комисията през октомври са разгледани 49 нови заявления. Направен е един отказ. Дадена е възможност да шест кандидати да отстранят пропуски и заявленията им ще бъдат повторно разгледани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button