Хасково

Сключиха договори с фирми за снегопочистването в Хасковско

Повечето общини в Хасковска област вече са сключили договори със снегопочистващи фирми за зимата, съобщават от областната администрация.

Днес областният управител Минко Ангелов проведе заседание във връзка с подготовката на областта за зимния сезон. Единствено от община Маджарово са в процедура, но до 10 дни ще стане ясна фирмата, която ще отговоря за снегопочистването.

От общините Тополовград и Харманли са се оплакали, че невъзстановената асфалтова настилка след ВиК аварии представлява проблем при почистването на улиците. Областният управител е казал, че е проведена обществена поръчка за възстановяването им.

СнягОт областното пътно управление са сключили договори за снегопочистването на републиканските пътища. За първокласните, второкласните и третокласните пътища са необходими 12 530 тона пясък, 5 100 тона сол и 22 тона калциев хлорид. За автомагистрала „Марица“ трябват 1 000 тона сол и 100 тона калциев хлорид. За аутобана са нужни 34 машини, а за останалите пътища – 117. Осигурена е цялата сума за поддръжката през зимата.

От областна администрация са съобщили, че са осигурени пари за ремонта на Е-80 на територията на Хасковска област. Имало проектна готовност и за пътя Свиленград – Щит – Маточина, като ще се търсят средства.

Училищата също са докладвали, че имат готовност за зимния сезон и профилактиката на отоплителните системи и преминала успешно. Изпратени са указания и до лечебните заведения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button