Хасково

Заради големия интерес правят втора среща за санирането в Хасково

Първа информационна среща за санирането с домоуправителите и председатели на сдружения се проведе тази вечер в зала „Хасково“, съобщават от общината.

Домоуправителите бяха запознати с правилата на процедурата за първия етап от енергийното обновяване на жилищните сгради. Програмата, правилата и критериите за оценка на кандидатите са изготвени от МРРБ.

Заради големия интерес ще се проведе втора среща на 1 ноември от 18 часа в зала „Хасково“, като от общината ще консултират всички желаещи.

СрещаКой може да кандидатства?

1. Всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 г.
2. Сгради, с най-малко четири жилищни обекти и принадлежащи на повече от един собственик.

Първи стъпки, които трябва да предприемат кандидатите:

1. Необходимо е да има направена Регистрация на Сдружение по Закона за управление на етажната собственост или актуализация при настъпили промени в Сдружението.
2. Решение на Общото събрание на Етажната собственост за одобряване на кандидатстването по настоящата процедура
3. Сдружението на собствениците възлага изготвяне на обследване и сертифициране за енергийна ефективност.
4. Сдружението на собствениците възлага: изготвянето на обследване за установяване на техническите характеристики, архитектурно заснемане, технически паспорт на сградата и обобщена КСС по окрупнени показатели.
5. Разходите за енергийното обследване и техническия паспорт се възстановяват по програмата, в случай че сградата бъде одобрена за финансиране.
6. Предложения могат да бъдат подавани само в партньорство с общинската администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button