Хасково

РЗИ: Добра хигиена за предпазване от летни вируси

Д-р Снежана Иванова, архив39 случая на ентероколит са регистрирани в Хасковска област през изминалата седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция. През предходната седмица броят им бе 41.

„Ентеровирусите са характерни за летните месеци и жегите“, коментира директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова. Тя припомни, че през миналия юли броят на заболелите от ентероколит е бил общо 168, а през юни миналата година 95. Тази година през юни те са 75. Сравнение може да се направи едва след края на този месец, уточни д-р Иванова.

Повечето от заболелите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково. Между тях няма връзка. По изключение има по един – двама болни от едно семейство, допълни д-р Иванова и посъветва хората, за да се предпазят от тези традиционно летни заболявания, да спазват добра лична хигиена, да мият добре плодовете и зеленчуците и всички продукти, които не минават през термична обработка. Според специалистите ентеровирусите се предават най-лесно по контактно-битов път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button