Хасково

Вторият празник на ул. „Родосто“ премина с песни и вицове

Баба ЯнкаЗа втора поредна година баби от Хасково отпразнуваха празника на улица „Родосто“. Поводът е асфалтирането на пътя, който общината направила през 2010-та година.

Тогава възрастните жени решили всяка година да отбелязват това събитие с почерпка и веселие.

Главният инициатор на празника е Янка Георгиева. Тя в продължение на две години обикаляла институциите с молба на улицата да се появи асфалт. След като желанието било удовлетворено живеещите на ул. „Родосто“ решили да пазят направеното. Баба Янка постлала мокет пред блока, младите помогнали и застопорили две пейки. Така сянката под сливата на ул. „Родосто“ се превърнала в място за срещи на възрастните жени от квартала.

Днес празникът на хасковската улица бе двоен. Една от жените имаше рожден ден. Сред гостите бе и 2-годишната Мирослава, която бабите превърнаха в символ на своя празник и си пожелаха един ден младите да последват техните стъпки.

Възрастните жени бяха категорични, че ще създадат клуб, който ще нарекат „Веселите сърца“ и ще продължат да се събират и да се веселят, за да разнообразяват пенсионерския си живот.

Вижте видео репортаж от празника

Празникът на ул.  Image 
 2-годишната Мирослава  Бъдещият клуб

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button