Хасково

1695 подпомогнати първокласници през миналата година, тази – повече

Стефан Манахилов, архивОт първи август започва подаването на документи за помощи за първокласници. 150 лв. са предвидени отново за семействата, чийто месечен доход на всеки от членовете не надвишава 350 лв.,съобщи главният експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. 

Молби ще се подават до края на септември. Миналата година са отпуснати помощи на 1695 деца в областта, записани за първи път в първи клас. Сега от дирекция „Социално подпомагане“ очакват те да са повече, заради информацията, че през този септември първокласниците ще са повече в сравнение с миналата година.

Кампанията по набиране на документи за помощи за отопление за сезон 2011/ 2012 г. започва също от първи август и ще продъжи до 31-ви октомври. Тази година заради повишаване цената на електрическата енергия месечната помощ ще бъде 57, 92 лв. вместо миналогодишните 56, 86 лв. Общо за месеците от ноември до март включително тя ще  е 289, 60 в. или 450 киловат часа електроенергия. Кандидатите трябва да отговарят на определени изисквания.

Самотноживеещ човек в непенсионна възраст трябва например да има месечен доход не повече от 136, 50 лв. през последното 6-месечие, а 2-членно семейство пенсионери над 70-годишна възраст- не повече от 283. 68 лв. заедно. В три хасковски квартала- „Република“, „Възраждане“ и  „Хисаря“, ще бъдат разкрити изнесени пунктове за приемане на заявления. По график такива ще има и по селата, съобщи Стефан Манахилов.

6 305 са получилите помощ в областта през миналия отоплителен сезон, 2562-ма от тях са в община Хасково. 2 593 са отказите, като основно те са за по-висок доход от необходимия. 157 са за продажба на жилищен имот през последните 5 год., 493 за продажба на селскостопански и горски имоти, 70 за дарения на такива имоти. При 277 случая отказите са затова, че безработният няма 9 месеца регистрация в Бюрото по труда преди месеца на подаване на молбата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button