Хасково

БЧК стартира проект в подкрепа на младежи, напускащи институции

БМЧК, архивБЧК- Хасково ще стартира информационна кампания по проект „Социална програма за подкрепа на деца и младежи, напускащи институции“ от началото на месец септември, съобщи отговорникът за младежките дейности към регионалната структура на БЧК Венета Стойчева.

В Хасково с тази информационна кампания ще са ангажирани 50 доброволци, в Димитровград, Свиленград и Ивайловград по 10, а в Харманли- 15. Партньор на БЧК ще е Дирекция „Социално подпомагане“ с отделите си за закрила на детето. Предвидени са информационни кампании, на които ще се раздават материали за приемната грижа от доброволците на БЧК. Ще се организират и конкурс за есе, както и обучения „приемна грижа“.

В София вече има изграден консултативен център, целта е и създаване на защитено жилище там с капацитет 20 места, съобщи още Венета Стойчева.

Медиен партньор по проекта на областната структура на БЧК е и Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button