Хасково

Канят хасковски гимназисти на „Доброволци с кауза“

Ученици от Езиковата и Природо-математическата гимназия в Хасково ще участват в обучението „Доброволци с кауза“, съобщи Минка Арабаджиева, председател на хасковското Сдружение „Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“.

Организацията насочва вниманието на младите хора към важната роля на доброволците, които реагират при трудности и кризи с навременни и адекватни изяви. Поканата е за 4 ноември от 14 часа в Младежкия център.

В рамките на инициативата в горния курс на училищата в града ще се запознаят със сексуално предавани инфекции, причиняващи сериозни увреждания на здравето. За обучители са поканени лекари и психолози. Идеята е насърчена от Българския фонд за жените.

Както Haskovo.info писа, миналата година сдружението организира активна кампания за информиране на младите хора за опасността от единственото заразно онкозаболяване – рак на шийката на матката. Акцентът бе поставен върху необходимостта и отговорността от редовни профилактични прегледи с цел ранна диагностика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button