Регион

Втори вендинг автомат за храна за кучета в Димитровград

Вторият вендинг автомат за храна за кучета е поставен в началото на парк „Н. Й. Вапцаров“ в Димитровград, съобщават от общината.

С него срещу празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче може да се получи храна за куче. Първият вендинг автомат в Хасковска област бе поставен именно в Димитровград, който е един от първите градове в страната, в които има поставени подобни кучемати.

Кучематът се намира в парк „Марица“. С тази стъпка общината поощрява димитровградчани към създаването на една по-екологична среда и хуманно отношение към четириногите.

За зареждането с храна и събирането на пластмасовите и алуминиеви опаковки ще се грижи сдружение „Киноложко дружество Тракия“ и единствен в България Киноложки център „Марица“.

Как работи машината?

При поставяне на празната бутилка или кенче в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение порция храна на гранули. Автоматът разполага и с купа вода, която се зарежда от хората, недоизпили своята вода в бутилката.

Автомат пуска кучешка храна срещу пластмасови бутилки в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.11.2022 15:23 15:23

Браво, така се прави

...
...
02.11.2022 16:34 16:34

Интересно какво количество пластмаса се събира и за какъв период, за да се сравнят ползите с контейнерите за пластмаса поставени в Хасково. Много полезно съоръжение основно за изграждане на грижата за човек, природа, животни в мисленето на деца и възрастни. Може би технологично отворите трябва да са по големи и водата да се сменя. На животните им трябва време да свикнат с автомата ,защото ще се плашат от размера. обикновено хората оставят храната за бездомните, които са достатъчно наплашени и за по едрите отвора ще ги притеснява да си проврат главата, а и трябва да го намерят. Похвална е инициативата :)

Back to top button