Хасково

Прекратяват почивката на общинските съветници заради водопровод

Авария, архивИзвънредна сесия на Общински съвет Хасково е свикана следващия петък. Поводът е предстоящата реконструкция и модернизация на водоснабдитената система от Ябълково до Хасково.

Вчера от Министерството на регионалното развитие и благоустройството е получен факс, с който общински съвет е информиран за подписването на договор за строителството на обекта. Тъй като трасето минава през общински пасища, местният парламент трябва да вземе решение за учредяване на сервитут през тях.

Реконструкцията и модернизацията на 3 километра от водопровода е на стойност близо 3 милиона евро, отпуснати по програма ИСПА. „Хванахме последния влак, тъй като програмата приключва“, коментира пред Haskovo.info шефът на ВиК Петко Стойчев. Той обясни, че това е най-лошата част от тръбите, захранващи града с питейна вода. Те са стоманени и са с дебелина не повече от 1 мм. Поставени са преди повече от 32 години и често стават аварии, които екипите на водното дружество отстраняват по цели нощи.

Във вторник ще има среща с изпълнителя на реконструкцията, а срокът за завършването й е до края на октомври тази година, допълни Петко Стойчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button