Хасково

Огнеборци гасят 40 пожара, отзовават се и на 4 лъжливи повикания

Пожарна40 пожара са гасили огнеборците за времето от петък до неделя, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В петък при пожар е пострадал 62-годишен мъж от Любимец. Той е извършвал заваръчни работи в селскостопанска постройка, когато сградата на ул. „Черковна“ се е подпалила. 12 огнеборци са се включили в гасенето на пламъците, използвани са 58 тона вода. Огънят обаче е унищожил 94 кв.м. от сградата, 0,4 т. зърно, покъщнина и 10 куб. м. дърва за огрев.

При друг инцидент в лозарско дружество в село Белица са изгорели 32000 дървени лозарски колове, лекотоварен автомобил, 300 кв. м. захранващ кабел, 200 топа маркучи за капково напояване, 100 пластмасови тръби за капково напояване, ел. табло и 2  гуми за товарно ремарке. Причината за пожара е късо съединение.

При друг инцидент са изгорели 1000 дка широколистна гора край хасковското село Динево, в стамболовското село Поповец пък са изпепелени 100 дка фураж. 

В неделя техническа неизправност е унищожила 10 т. зърно и охладител в сушилня за слънчоглед при пожар в Цех за производство на нерафинирано растително масло в Харманли. В село Доситеево пък пожар в сеновал на фуражна площадка е изпепелил 6 т. фураж. 

Регистриран е и пожар в павилион на Неделния пазар в Димитровград, при който са изгорели 60 кв. м. покривна конструкция, обзавеждане и пари. Огнеборците са гасили още вила в Харманли и навес в хасковското село Брягово. 

За периода от петък до неделя пожарникарите са гасили още 31 пожара в сухи треви, широколистна гора и къща без материални загуби. Инцидентите са станали в Хасково, Стамболово, Димитровград, Харманли, Тополовград, Свиленград, Минерални бани, Любимец. В дежурната част на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ са приети и 4 лъжливи повиквания.  Те са регистрирани в неделя. Според сигналите три от пожарите са в община Димитровград, а четвъртият – любимешкото село Оряхово.

Спасителите са обезопасили район на ул. „Ком“ до изоставените казарми, помогнали са при пътнотранспортно произшествие на магистрала „Марица“ край Любимец, задържали са свирепо куче на ул. Драгоман, изваждали са друго от кладенец във вилна зона „Каменец“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.08.2011 19:22 19:22

За съжаление повечето пожари се дължат на нехайството на хората

Back to top button