Хасково

Обучение на доброволци проведоха в Хасково

Хасковски ученици преминаха обучение на тема „Доброволци с кауза“ в Младежкия център.

В проявата, финансирана от „Български фонд за жените“, участваха 25 младежи от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Форумът беше открит от Минка Арабаджиева, председател на хасковското Сдружение „Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“.

ОбучениеОрганизацията насочва вниманието на младите хора към важната роля на доброволците, които реагират при трудности и кризи с навременни и адекватни изяви. Лекторите обясниха, че в Хасково няма доброволческа организация по инициатива на ученици, каквито имало в други градове.

ОбучениеВ рамките на инициативата в горния курс на училищата в града ще се запознаят със сексуално предавани инфекции, причиняващи сериозни увреждания на здравето. За обучители са поканени лекари и психолози. Както Haskovo.info писа, миналата година сдружението организира активна кампания за информиране на младите хора за опасността от единственото заразно онкозаболяване – рак на шийката на матката. Акцентът бе поставен върху необходимостта и отговорността от редовни профилактични прегледи с цел ранна диагностика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button