Хасково

Нова схема за измами: Аз съм данъчен, ще ти помогна

НАПВъзрастен мъж се опитал да измами журналист от „Дарик радио“ Хасково тази сутрин. Той влязъл в редакцията и поискал да говори насаме с дежурната репортерка.

Мъжът бил на възраст около 70 години. Той обяснил на жената, че я познава и й описал пътя, по който тя минава, за да стигне до работното си място. След това й казал, че знае за задължението й към НАП от 3 500 лева и заявил, че може да й помогне.

Неканеният гост обяснил, че е данъчен инспектор. Репортерката обаче се усъмнила и поискала от него да се легитимира. Тогава мъжът си тръгнал като казал, че всъщност не търси Дарик, а Дария.

Според журналистката става въпрос за нова схема за измама. Тя е уведомила полицията и НАП. От приходната агенция напомниха, че техните служители винаги се легитимират със служебна карта и че данъци и осигуровки никога не се плащат в брой, а само чрез банка.

По-късно от Дарик радио – Хасково съобщиха, че действително жена с име Дария съществува и тя често била търсена от кредитори, така че било възможно мъжът действително да е издирвал длъжницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button