Хасково

Клуб на жените към ДСБ ще подкрепя майчинството и детското здраве в Хасковско

Областен клуб ДСБ – Жени беше учреден в Хасково, съобщават от партията.

В състава на 5-членното ръководство са дами от Хасково, Димитровград, Харманли и Симеоновград. Председател е Радостина Георгиева – медицинска сестра и икономист от Хасково.

Предстои в клуба да се включат и представителки от Свиленград. Вратите му са отворени за всички активни дясномислещи дами от област Хасково, като не е задължително те да бъдат членове на ДСБ, уточняват учредителите.

ДСБСред приоритетите на клуба на местно ниво са подкрепа за майчинството и детското здраве, за деца в неравностойно положение, за социалното предприемачество, както и политики за дългосрочна грижа към възрастни и нуждаещи се от подкрепа.

Националният клуб на жените към ПП ДСБ е създаден през 2016 г. по инициатива на националното ръководство и е с тематичен характер, национален обхват и специфични политики. Основната му цел е да работи за по-пълноценно и ефективно използване на потенциала и талантите на жените в политическия и обществен живот.

За постигане на своите цели клубът провежда активна международна дейност чрез сътрудничество с организации от Европа и си партнира с неправителствени организации, сдружения със сродна дейност, публични личности и граждани.

Националният клуб на жените към ДСБ работи активно с местните женски клубове, свързани с решаване на конкретни проблеми и регионални политики.

Предстои на 2 и 3 декември Областният клуб на ДСБ Жени – Хасково да се включи в инициативата на националния в София в подкрепа на украинските бежанци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
08.11.2022 9:53 9:53

минималното изискване за участие в клуба, дамите да имат по три деца, другото е бош-лаф…

Back to top button