Любопитно

Подредиха изложба на плакати за патронния празник на гимназията по туризъм

С изложба на типографски плакати, посветени на Александър Паскалев, учениците от хасковската Професионална гимназия по туризъм отбелязаха днес своя патронен празник, похвалиха се от училището.

Плакатите са дело на учениците от 11 В клас, специалност „Рекламна графика“, професия „Дизайнер“ и са изработени в часовете по учебна практика под ръководството на преподавателите Даниела Боева и Станимир Велев. Типографският плакат е един от най-трудните за изработка афиши, тъй като акцент в него е оригиналната компилация между шрифт и цвят като основни изразни средства. За креативност, оригинално изпълнение, умело боравене с инструментите в Illustrator и сложност на дизайна, първо място е присъдено на Вирджиния Вълчева. Нейни подгласници са Борислав Мазмаджиев и Рада Димова. Специалната награда бе присъдена на Георги Петков.

ПГТНачалото на празничния за гимназията 7 ноември бе отбелязано с игра на английски език „Treasure Hunt“ или търсене на съкровище. В нея четири отбора от 8 клас търсеха елементи от пъзел, като всеки открит елемент даваше следа за следващия. Помощ оказваха бъдещите хотелиери от 10 Б клас. Частите от пъзела съставиха портрета на Александър Паскалев. Всички участници бяха много активни и получиха награди.

Седмицата, посветена на книгоиздателя Александър Паскалев, включваше редица дейности за насърчаване на четенето. В конкурса за есе на тема „Светът съществува, за да се превърне в книга“ отличена бе Нели Тенчева от 11 А клас, специалност Кетъринг. На табло „Препоръчай ми книга“ всеки ученик сподели коя е неговата любима творба, а Наталия Делчева от 12 Б и Калина Стоева от 10 Б клас представиха „Приказна бърканица“ пред второкласници от училища в града.

ПГТТрадиционно осмокласниците гледаха биографичен филм за Паскалев и посетиха родната му къща. Научиха интересни факти за него от Левент Халил – бивш възпитаник на гимназията и настоящ служител в РИМ – Хасково. Проведена бе и викторина на тема „Как да опазим природата чиста“ в чест на Паскалев като природолюбител и учредител на туристическо дружество.

В рамките на Паскалевите дни учители и ученици организираха две благотворителни кампании в полза на болно дете, за което бяха събрани 590 лева и преведени по банковата му сметка.

Празничните дни завършиха с награждаване на най-изявените ученици от Веселина Павлитова, началник на РУО – Хасково. Снежана Чолакова, председател на Обществения съвет към гимназията, връчи сертификати Европас на учениците, провели международната си практика през лятото на остров Тенерифе, Испания.

След като разгледаха изложбата, учениците се отправиха на разходка в парк Ямача.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button