Хасково

Връщат деца от дежурна ясла, нямало места

ЦДГ Иглика, снимка от сайта на градинатаВъпреки уверенията от община Хасково, че в дежурните детски заведения в града има достатъчно свободни места, малчуганите се връщат, алармираха пред Haskovo.info родители.

Дете за яслена група е било върнато от ОДЗ №17 „Иглика“ вчера сутринта. Бащата завел детето си, но директорката на градината му отказала с мотива, че имало записани 24 деца и това, че ги нямало в момента не значело, че няма да дойдат до края на месеца.

Родителите още през месец май направили опит да запишат детето си в дежурно заведение, но им казали, че няма места. В понеделник обаче от общината обясниха пред Haskovo.info, че в дежурните градини има достатъчно свободни места и няма проблем да запишат нови деца. Тогава бащата решил да направи нов опит.

Днес директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Анна Йорданова обясни, че според разказа на директорката на ОДЗ №17 Венета Тенчева бащата е отишъл в градината в 9:30 часа – един час след като се приемат малчуганите. От друга страна той нямал и служебна бележка от градината – титуляр, която да удостоверява, че детето не е прекъсвало посещенията си в детското заведение. 

На семейството била предложена алтернатива – да води детето си в другата дежурна градина в Хасково – ОДЗ №11 „Елхица“.

Днес в ОДЗ №17 „Иглика“ има сформирани две групи с общо 34 деца. В яслата има 14 малчугани. В ОДЗ №11 „Елхица“ е сформирана 1 градинска група от 17 деца. 9 са децата, които посещават яслата към градината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
maika
maika
03.08.2011 18:12 18:12

И на мен в тази ясла категорично ми отказаха да ми запишат детето,да не говорим,че 2 пъти ме връщаха,че и директорката я нямало……………

Анонимен
Анонимен
03.08.2011 23:15 23:15

direktorkata na gradina №17 ne e 4ovek tia se pravi na goliama rabota s goliamo samo4ustvie bez pokritie

t
t
06.08.2011 18:18 18:18

Аз също не съм доволна от директорката на това детско заведение. Преди години малкият ми син беше записан в това детско заведение, но така стана, че точно в този период се разделихме с баща му, който през това време беше студент. Тя отказа синът ми да ползва намаление под предлог, че бащата трябвало да подаде декларация, още повече, че с този човек дори не живеехме заедно. След това записах синът си във детска градина N2, тя отказа да да даде документите за преместване… Много жалко, че хора, са поставани на такива ръководни длъжности…

Back to top button