Регион

Изграждат две нови трасета за хладилни камиони на Капитан Андреево

Изграждането на две нови специализирани входящи трасета за хладилни камиони и стоки, подлежащи на официален контрол от Българска агенция по безопасност на храните, започна днес на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Работата трябва да приключи за 118 календарни дни, след което камионите ще се въвеждат по две напълно нови обособени специализирани трасета по протежение на целия пункт и през всички етапи на проверки от различните институции. Двете трасета ще бъдат оборудвани с везни с автоматично действие, както и с отделна площадка за рентгенови проверки, което ще ускори митническия и граничен контрол на този тип товари, както и на другите товарни автомобили. Двете трасета имат капацитет 600 камиона на денонощие.

„Увеличаването на броя входящи трасета за товарни автомобили от 10 на 12, както и реорганизацията на входящия товарен трафик, които ще бъдат постигнати след завършване на проекта, ще увеличат пропускателната способност на ГКПП „Капитан Андреево“ и съответно ще намалят времето за изчакване на вход в страната. Строителните работи няма да се отразят на обработката на входящите превозни средства нито като обем, нито като контрол. Ще се налага временна организация на движението в някои части от пункта, но тя няма да затруднява движението“, уточни началникът на Митнически пункт „Капитан Андреево“ Георги Господинов. Той подчерта, че тази година ще има рекорден брой обработени товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ – над 1 млн.

Строителството e на стойност 5 752 100 лева без ДДС и се извършва след проведена обществена поръчка. Стартът на строителните работи стана възможен след като в края на миналия месец Министерство на регионалното развитие и благоустройството одобри проекта за реконструкцията и издаде разрешение за строеж. Изграждането на трасетата е в съответствие с поетите от страна ни ангажименти за ускоряване на граничния преход между Турция и България. На откриването на строителната площадка присъства и директорът на Митническа дирекция Тракия Нихат Канък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button