Хасково

Това лято по-малко зарази, 149 ентероколита през юли

д-р Снежана Иванова (в средата)149 са регистрираните случаи на ентероколит през юли, съобщи директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ Хасково д-р Снежана Иванова. Това се дължи на сезонните ентеровирусни инфекции, които в момента върлуват. Броят на заразените обаче е с около 20 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.а козметични обекти, заради проблеми с етикетите на стоките.

При кърлежопреносимите болести заболеваемостта е ниска. Има 2-ма заболели от лаймска борелиоза и 7 случая на марсилска треска срещу 12 за същия период на миналата година.

Такава е картината и при заболелите от салмонелоза. Два са регистрираните случаи през юли, което е пет пъти по-малко в сравнение със същия перид на 2010 година.

Д-р Снежана Иванова уточни, че следващата седмица се очаква да пристигне третият транш от 2000 дози от петкомпонентна ваксина за деца Инфанрикс-IPV+Hib.

През юли инспекторите от дирекция „Здравен контрол“ са направили 274 проверки на обекти, търгуващи с козметични и химически продукти, басейни, хотели и места за временно настаняване.

Издали са 12 преписания. 9 от тях са за качеството на питейната вода. Съставени са и 2 акта козметични обекти, заради проблеми с етикетите на стоките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button