Регион

С 3 млн. лв. обновяват парк „Марица“ в Димитровград

3 130 000 лв. ще струва обновяването на димитровградския парк „Марица“. 1 554 033 лв. е финансирането от общината, а останалото е европейско и национално.

Предвижда се асфалтирането на алеите, нова настилка от вибропресовани павета на входното пространство, изграждане на три нови детски площадки за различни възрасти, приключенски кът и скейтборд площадка. Ще бъде изградено парково LED осветление на цялата алейна мрежа, ще бъдат поставени 197 нови пейки и ротонда в близост до реката. Работата включва над 50 000 кв. м. асфалт на алеите, 18 км. бордюри и над 200 стълба.

Днес беше направена първата копка, а кметът Иво Димов изрази задоволството си, че най-големият парк в града ще бъде обновен. Той припомни, че парк „Марица“ е любимо място за посещение на димитровградчани, които отдавна очакват неговата реконструкция. Архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи водосвет за здраве и успешна работа.

Очакванията са парк „Марица“ да бъде готов до юни 2023 г. През това време той ще е затворен за посетители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button