Хасково

До 4 пъти поскъпват адвокатските услуги

Нова наредба за минималните адвокатски хонорари беше обнародвана в края на миналата седмица и вече е в сила.

Тя предвижда сериозно повишаване на част от възнагражденията на юристите. При някои от тях увеличението стига до 4 пъти.

Според председател на Адвокатска колегия – Хасково Меглена Гунчева, ръстът в хонорарите е продиктуван от инфлационните процеси. „Повишиха се и изискванията към адвокатите. В масовия случай повишените цени на правната защита няма да затруднят гражданите“, каза тя.

Меглена Гунчева
Меглена Гунчева

Пример за поскъпнала услуга е създаването на фирма – от 300 се вдигна на 500 лева. „Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства. Има услуги, които не може да се извършат от обикновен гражданин и трябва да минат през юрист.

За исковите производства адвокатските възнаграждения се увеличават със 100 лева в минималните граници до 1 000 лева. При искове за големи суми като например 10 000 лева или 100 000 лева адвокатският хонорар се разбива в зависимост от материалния интерес“, смята Гунчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button