Хасково

Почистиха 7 незаконни сметища в Хасковска област

7 нерегламентирани сметища са почистени през октомври в Хасковска област, съобщават от РИОСВ.

4 от тях са край село Узунджово и бившето летище, в землищата на димитровградските села Длъгнево и Скобелево и стари автомобилни гуми край Димитровград.

През месеца от екоинспекцията са извършили 115 проверки. Дадени са 40 предписания за отстраняване на установени нарушения или за изпълнение на екологични изисквания. За констатирани административни нарушения на екологичното законодателство са съставени 11 акта.

За нарушения, свързани с опазването на водите от замърсяване са съставени актове на общините Харманли, Хасково и Кърджали. Съставен е акт на физическо лице за установен през септември добив на плочи, цепени за облицовки и настилки в концесионна площ „Фабриката – 1“ в село Кобилино без издаден краен административен акт по реда на глава шеста от ЗООС.

През месеца са съставени и 6 акта на общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино и Ивайловград за нерегламентирано изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени за целта места.

ВиК – Хасково е санкционирано с 350 лв., защото не е провело собствен мониторинг на отпадните води от пречиствателната станция в свиленградското село Мезек.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button