Хасково

Съдия Даниела Николова встъпи в длъжност в Окръжен съд – Хасково

Съдия Даниела Николова днес встъпи в длъжност в Окръжен съд – Хасково. Това стана в присъствието на всички съдии и съдебни служители.

Даниела Николова бе повишена с решение на Съдийската колегия на ВСС, след проведен национален конкурс, на който бе класирана на първо място измежду всички 158 кандидати от цялата страна, допълват от съда.

СъдСъдия Николова е завършила висше образование по специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 1998 г. Има над 24 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. През 1999 г. е встъпила в длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд – Хасково, а през 2004 г. встъпва в длъжност „съдия“ в Районен съд – Хасково. От 2009 година е заместник председател на Районен съд – Хасково, която длъжност заема до днес.

Била е заместник председател на РС-Хасково през двата мандата на съдия Миглена Тянкова, както и от встъпването на съдия Пламен Георгиев. Участвала е в редица работни групи, както към ВСС, Министерство на правосъдието, в проекти по Европейския социален фонд по ОП „Административен капацитет“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НЕ Е НА ДОБРЕ
НЕ Е НА ДОБРЕ
11.11.2022 12:55 12:55

Какво е сътворила до сега госпожата николова

-Съдът отмени глобата за шофьора, заспал на хасковско кръстовище.
Наказателното постановление му е съставено за това, че е отказал проба за алкохол. Съдът обаче намира, че състоянието на мъжа е било такова, че той не е съзнавал какво се случва и отказът за алкохолна проба не е съзнателен.

Така наказателното постановление се отменя, а решението може да бъде обжалвано пред Хасковския административен съд.
(да знаета как да се отървете от акт и глоба )

-Съдът оправда шофьора, бил инкасатор от Синята зона
Тези действия на водача не са насочени към явно неуважение на обществото и нарушение на обществения ред, затова той бе оправдан. Тук става въпрос за дело от частен характер, каквото все още няма заведено в съда“, поясни Николова.
Яко!

Back to top button