Регион

Честват бригадирското движение в Димитровград

Image65 години от началото на бригадирското движение отбелязват днес в Димитровград. В 17:30 ч. пред Паметния знак ще бъдат поднесени венци и цветя и ще се пеят бригадирски песни. На 22 юни 1947 година на това място е даден стартът на проекта „Димитровград“ и се поставя началото на бригадирското движение.

Честването на празника ще продължи с програма в парк „Вапцаров“ в 19 часа. Там песни и стихотворения ще изпълнят клуб „Каменец“, клуб на учителките пенсионерки, клуб „Габера“, клуб „Славянски“, НЧ „Христо Ботев“.

Честването на 65-тата годишнина от началото на бригадирското движение в България ще завърши с всеобщо хоро.

Началото на бригадирското движение започва на 5 август 1946 със строителството на Хаинбоазкия проход. В следващите години стотици хиляди млади хора от цялата страна отдават своя безплатен труд за построяването на ж.п. линии, язовири и далекопроводи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button