Хасково

Архиерейският наместник на арменската епархия в Хасково

Арменската църкваАрхиерейският наместник на арменската епархия в България Негово Високопреподобие Архимандрит Абгар Овакимян отслужи традиционна неделна литургия в арменската апостолическа църква „Св. Степаннос“ в Хасково.

Посещението му в Хасково е част от обиколката в България, която новият духовен водач на общността инициира след като бе назначен за архиерейски наместник на арменската епархия в България на 9 февруари 2011 г. по нареждане на Негово Светейшество Карекин ІІ, Върховен Патриарх и Католикос на всички арменци.

Арменската църкваДосега Негово Високопреподобие Архимандрит Абгар Овакимян се е срещнал с арменската общност във Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Сливен, Пазарджик и Шумен.

В Хасково арменската общност е около 400 човека, каза председателят на църковното настоятелство в града Михран Карекинян.

Арменската църкваПри разговорите си с архиерейския наместник на арменската епархия в България хасковските арменци ще поискат в града да има редовно посещение от свещеник, тъй като сега това става само, когато пловдивският има възможност.

В България има 5 свещеници. Църкивите в страната са 12, като три от тях в момента се строят. В хасковската преди няколко години е бил направен ремонт. „Дори на втория етаж създадохме и компютърен кабинет за децата, който обзаведохме по програма „Глобални библиотеки“, обясни Михран Карекинян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button