Хасково

Издирваният от Турция полковник получи сърдечна криза в съда, откараха го с линейка

63-годишният турски гражданин Мустафа Гьокташ получи следобед сърдечна криза в хасковския съд и беше откаран с линейка до Спешно отделение на болницата.

Haskovo.info припомня, че бившият полковник и адвокат е издирван от турските власти за убийството на писателя и университетски преподавател доц. Неджип Хаблемитоглу на 18 декември 2002 г. в Чанкая, област Анкара. Максималното наказание за престъплението е доживотен затвор.

СъдНа 25 ноември ще е делото, на което ще се разглежда неговата екстрадиция в Турция. Днес обаче в съда се проведе заседание по молба на задържания за изменение на мярката му. Гьокташ иска да излезе от ареста, защото от две седмици получава сърдечни кризи.

СъдТой вече веднъж е бил в Спешно отделение, където са му препоръчали да постъпи в кардиологично отделение. Мъжът е бил върнат в ареста, където кризите продължили и започнал да пие 6 вида медикаменти. Междувременно той си е наел квартира в Хасково, ако съдът му наложи по-леката мярка „домашен арест“.

Днес магистратите назначиха съдебно-медицинска експертиза, която до 21 ноември да се произнесе дали мъжът може да остане в ареста. След края на съдебното заседание Мустафа Гьокташ получи нова сърдечна криза и бяха извикани съдебните медици.

Съд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tigara
tigara
14.11.2022 21:38 21:38

Prestruva se,neka go vurnat v turciq i da mu ebat maikata v zandanite,tam mu e mqstoto na tozi prodajen ba6ibozuk!

Back to top button