Регион

Показват въоръжение на полигона „Корен“ и в хасковското поделение за празника на Сухопътните войски

Ден на отворените врати ще бъде проведен на 17 ноември от 10 часа на Учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от министерството на отбраната.

Ще бъде показана техника, въоръжение и екипировка за различни дейности, изпълнявани от военнослужещите. Инициативата е по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Денят се отбелязва с прояви и в други военни формирования в страна.

По-късно от хасковското военно формирование 52 740 съобщиха, че на 17 ноември от 13 до 16 часа също ще проведат Ден на отворените врати. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с различни образци на стрелково оръжие, въоръжение, техника и средства за индивидуална балистична и химическа защита.

На изграденото в района на батальона стрелбище всеки желаещ ще може да изпробва точността си в стрелбата с въздушно оръжие.

Сухопътните войски отбелязват 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.) и честват своя боен празник за славните победи при Сливница, Гургулят, Мека Црев, Три уши и Видин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button