Хасково

Болниците имат нужда от анестезиолози и невролози

д-р Таня Николова

д-р Таня Николова

Необходимост от шестима анестезиолози и толкова невролози са заявили лечебните заведения в областта, съобщи за Haskovo.info директорът на Дирекция „Медицински дейности“ към Регионалната здравна инспекция д-р Таня Николова.

Изисканата от РЗИ справка е с цел да се види от какви специалисти имат нужда болниците в региона. „В момента всички лечебни заведения отговарят на нужния брой специалисти„, уточни д-р Николова. „Това, че заявяват бройки е или с цел да защитят друго ниво или пък имат лекари в пенсионна възраст“, уточни тя.

Ръководствата на болниците са заявили още нужда от акушер – гинеколози, специалисти „Спешна медицина“ и „Обща медицина“, педиатри, гастроентеролози, кардиолози, онколози, офталмолози и ортопеди. Болниците имат нужда още от клиничен лаборант, детски психолог, неонатолог и хирург.

На база на справката, която всички Регионални инспекции в страната ще изпратят до Министерството на здравеопазването, ще се определи нуждата от специалисти, които Медицинските университети трябва да подговят, за да отговорят на търсенето на лечебните заведения, уточни д-р Таня Николова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ставрополски
ставрополски
08.08.2011 20:58 20:58

не знам какво има предвид госпожата но и предлагам да дойде в бившата военна болница там в дкц св георги почти всички лекари са пенсионери точно поради тази причина сред хасковлии то е познато като дкц пенсионер георги

хасковлия
хасковлия
08.08.2011 21:11 21:11

ха ха ха ха тоя ставрополски ме изкефи здраво ами преди години начело на пенсионерския строй бодро крачеше пенсионер петър- санким доктор петър бекяров–навремето се пееше българийо мила земя на герои да но героите са вече пенсонери а след тях идват порно герои нарко герои секс герои чалга герои– бедни ми бедни ботев и левски къде сте сега да видите демократичните резиллици

мед.работник от Харманли
мед.работник от Харманли
09.08.2011 15:18 15:18

Обстановката и в нашата болница е доста противоречива. Всички досега управители на болницата са назначавани на връзкарски и партиен принцип-отнася се за д-р Р.Димитрова;д-р В.Христов и д-р Д.Генев и тримата не съвсем подходящи-лица с ориенталско и еснафско мислене.Благодарение на тях- 7 броя млади лекари завършили след 2006 г.жители на града им бе отказана работа и същите напуснаха града.В момента на територията на общината-в болницата;в спешна помощ; в мед.център и като семейни лекари работят: 7 броя лекари от 40 до 50 год.възраст; 33 броя лекари от 50 до 60 год.възраст ; 7 броя лекари пенсионери от 60 до 70 год.възраст ; 5 броя лекари пенсионери над 70 год.възраст ; Няма приемственост на млади лекари и специалисти.Истинските специалисти в нашата болница се броят на пръсти-някъде са към десетина.Възможно ли е с лекари-пенсионери/откъснали се отдавна от новостите в медицината\ДА РАЗВИВАМЕ СЪВРЕМЕННА МЕДИЦИНА И ТОЧНА ДИАГНОСТИКА\ ??????

Back to top button