Хасково

Дянков обеща пари за пътя до „Лютица“

Посещението на Дянков в ИвайловградВицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се ангажира да осигури средства за пътя до средновековната крепост „Лютица“край Ивайловград. Министърът бе в региона на частно посещение заедно с директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

Финансовият министър бе впечатлен от автентичността и мащабността на зидовете в Мраморния град на Лютица, според него ако има лесен достъп до крепостта то тя може да бъде един от обектите от национално значение.

Симеон Дянков посети и могилата край село Свирачи, както и античната „Вила Армира“,  датираща от втората половина на І век сл. Хр. Вицепремиерът бе впечатлен от оригиналите на мраморната декорация и мозайките, както и от сполучливата  реставрация на “ Вила Армира“.  Симеон Дянков получи уверение от проф. Божидар Димитров, че стои зад думите си за връщане на оригиналните артефакти от НИМ във Вилата.  

Как се работи с европейски средства бе темата на разговора на финансовия министър с представители на местният бизнес.  Ивайловградчани питаха министъра най- често за концесиите, вилните зони и финансирането на здравеопазването.

Министърът се ангажира да ускори разглеждането на концесионни документи, след като бе сезиран от присъстващите ,че процедурите по даване на концесии се бавят.Бъдещето на малките общини бе темата на разговора на министър Симеон Дянков с млади хора от община Ивайловград. На срещите присъства и областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Посещението на Дянков в Ивайловград Посещението на Дянков в Ивайловград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button