Хасково

Кметът иска от съветниците одобрение за споразумение с АПИ за околовръстни пътища

Община Хасково да сключи споразумение за сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на югоизточен и югозападен обход на Хасково иска кметът Станислав Дечев. Той е внесъл в Общинския съвет докладна, с чието гласуване да бъде одобрено подписването на документа.

На работна среща с АПИ вече било обсъдено сформирането на партньорство за кандидатстване за финансиране в рамките на новата Програма „Развитие на Регионите“ 2021 – 2027 г. Хасково е една от 40-те градски общини, които ще бъдат подпомогнати. Отделно изграждането на обходните пътища е включено в Плана за интегрирано развитие на общината 2021 – 2027 г.

Според докладната споразумението между общината и АПИ ще уреди подготовката на инвестиционния проект във фаза „идеен проект“, който да послужи за кандидатстване за финансиране.

В момента огромна част от трафика на товарни автомобили реално преминава през града, което освен до затруднения за останалите шофьори води и до замърсяване на въздуха. За да се затвори околовръстният пръстен на града е необходимо да се изнесе движението от от пътя Хасково – Кърджали от участъка, съвпадащ с булевард „Освобождение“ извън града и да се свърже с югозападна дъга към пътя Хасково – Минерални бани, се казва в докладната.

Сега трафикът към Минерални бани преминава през булевардите „Раковски“, „Съединение“, „България“, улиците „Руен“, „Банска“, булевард „Никола Радев“ и улица „Хасковска“ в квартал „Болярово“. Целият трафик в посока Минерални бани и обратно в трите направления Кърджали, Свиленград и Димитровград преминава през центъра на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button