Хасково

Освен на социално слаби БЧК раздава помощи и на майки

Помощи, архивВтори транш на помощите от интервенционните запаси на Европейския съюз в хасковска област започва от 15 август, съобщи директорът на Секретариата на областната структура на БЧК Минка Мечеринкова.

Новото е, че сега право на помощта ще имат още две групи. Това са неосигурени майки, получавали помощи за отглеждане на дете до една година през предходната календарна година и получавалите добавки за отглеждане на дете с увреждания.

Досега достъп до храните от ЕС имаха само получавалите помощи за отопление през миналия отоплителен сезон. Общо 2 006 са новите правоимащи в областта, уточниха от БЧК. По време на втория транш те ще получат и продуктите от първия.

Сега социално слабите ще получат по 4 пакета брашно, ориз и постни лозови сарми, 1 пакет грис, по 2 пакета спагети и вафли и 5 пакета нишесте.

В Хасково раздаването на помощите ще започне на 26-ти август и ще приключи на 2-ри септември, а в селата в общината то е предвидено за 22-ри, 23-ти и 24-ти август, уточни Минка Мечеринкова.

5 552 от общо 6 301 правоимащи са получилите помощта си от БЧК в областта по време на първия транш през юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button