Хасково

Искат да строят фотоволтаици на близо 2 000 декара край хасковски села

Инвестиционно намерение за изграждането на фотоволтаични централи в землищата на селата Узунджово и Александрово е постъпило в община Хасково. То е от димитровградското дружество „Неоват“.

В тази връзка кметът Станислав Дечев е внесъл в общинския съвет докладна за даване на предварително съгласие за учредяване на възмездно право на строеж. Тя ще бъде разгледана на сесията на 25 ноември.

Намерението е централите да произвежда годишно над 180 MWh чиста възобновяема енергия. Те ще са на площ 1 771 дка. Инвестиционното намерение обхваща 16 поземлени имота в землището на Узунджово и един край Александрово.

Цената ще бъде определена на пазарен принцип с решение на общинския съвет. Това ще стане въз основа на пазарни оценки.

Сроковете на валидност на предварителните съгласия трябва да бъдат не по-кратки от 5 г. с оглед на сложността и необходимия ресурс за осъществяване на инвестиционното намерение, се казва още в докладната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button