Любопитно

Млади и стари напират за титлата „Баш Каунь 2011“

КауньГолям интерес към Петия международен хумористичен литературен конкурс „Каунь 2011“ отчитат организаторите му. Над 250 творби са изпратени досега, съобщи за Haskovo.info актьорът Янко Митев. Срокът изтича днес в полунощ.

Освен от България, участници има и от Сърбия и Македония, както и българи, живеещи по цял свят – най-вече в Италия и САЩ. И прозата, и поезията са достойно представени.

Каунь

Янко Митев

Тази година прави впечатление, че участват все по-млади хора – сред тях има ученици и студенти, като най-малките са 11-годишни. Има и участници на 14 и 16 години. Наред с тях обаче свои творби за конкурса са изпратили и много от най-утвърдените български писатели като Димитър Бежански и Петър Софрониев например. И ако миналата година повечето от участниците бяха жени, сега повече са мъжете, коментира Янко Митев.

Работите ще бъдат оценявани от международно жури в състав Васил Сотиров, Борис Арнаудов и Радое Савич. Конкурсът се организира съвместно с община Хасково, а наградата за проза и поезия е в размер от по 500 лв. Церемонията по награждаването на отличените автори ще се проведе на 9-ти септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button