Регион

Наркобанди ползвали пистолети като задържаните на Капитан Андреево

47-годишният шофьор, който на 15 ноември беше задържан на ГКПП „Капитан Андреево“, след като в микробуса му бяха открити 35 пистолета, беше оставен днес в ареста от хасковския съд.

Както Haskovo.info писа, микробусът пътуваше от Турция за Германия. Той бил натоварен с мебели, а оръжието е открито в естествени кухини в лявата врата и около двигателя. Шофьорът е с двойно гражданство – българско и турско, а пистолетите са самоделни.

Според разследващите подобни оръжия без регистрация се използвали от членове на банди за разпространение на наркотици. Експертите казват, че едно такова самоделно оръжие е годно за малко повече от 20 изстрела.

Неофициално се знае, че обикновено наркопласьорите разчиствали сметки с подобни оръжия. Пред съда задържаният е казал, че мислел, че пистолетите са газови, но пред разследващите е признал, че е взел 1 000 евро, за да ги пренесе.

Заловиха 35 контрабандни пистолета на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button